December 6, 2022

Orderhelmandpalacesf

Love your Curiosity

Traditional London Townhouse Becomes Modern Home for a Cellist

Homeowners of a conventional London townhouse enlisted the aid of Unagru Architecture Urbanism to transform it into a present day, light-weight-stuffed Home for a Cellist with enough area for a musical quartet to apply. The three-story townhouse underwent an extensive refurbishment, which involved structural get the job done, a renovation, and an extension with immediate access to the back garden. To deliver the dwelling into contemporary moments, a a great deal-desired 50 % rest room is added to the ground ground, along with other necessities, like a laundry cupboard, new principal bed room with an ensuite rest room, an workplace, and loads of storage.

light interior of townhouse extension looking up to round skylight

A one-story, ground ground extension in the back produces a flexible living area for calming, dining, and rehearsing. Flooring-to-ceiling sliding glass doorways span the back wall giving backyard garden sights and straightforward entry to the patio. Just one of the most statement-making types in the new addition is the round skylight that attracts all-natural light-weight into the inside.

light interior of modern living room with large round skylight and man putting book on shelf

interior shot of part of grey sofa and coffee table in front of sliding glass doors with curtains

closeup shot of modern white bookcase and sliding glass doors with curtains

exterior patio view of modern london townhouse extension

Atop the extension is a wildflower green roof that helps reduce the threat of flooding when it rains.

interior view of light living room with chair and dining table under large white skylight

A triangle construction in the middle of the floor floor adds exciting angles although hiding the rest room, a closet, and staircase. It also breaks up sight lines from the entrance of the home in get to provide privateness to the again and yard. The eating desk can be moved to the facet to make place for the musicians to rehearse.

zigzag hallway of light interior of modern extension

Gentle oak floors and matching cabinetry, alongside with tough lime plastered white walls develop a minimalist and tranquil fool on the ground ground.

interior view down light wood clad hallway leading to staircase

The kitchen area is at the front of the home semi-enclosed in a wood and glass box subsequent the front doorway. Sliding doorways open it up to the dwelling space.

partial shot of modern kitchen

peering through doorway of modern bathroom

view of man climbing stairs

narrow wooden staircase view

interior view of modern bedroom with views to bathroom and white staircase

The rooftop terrace can be reached by using a new customized steel staircase and electric powered roof hatch.

rooftop deck view with built-in seating

view looking down from rooftop patio

Images by Nick Dearden.

Caroline Williamson is Editorial Director of Structure Milk. She has a BFA in images from SCAD and can usually be found browsing for vintage wares, doing New York Instances crossword puzzles in pen, or transforming playlists on Spotify.